Opastukset

Body

Koulumuseo Lagstadin perusopastuksella tutustutaan entisajan koulunkäyntiin sekä Espoon ensimmäisen kunnallisen kansakoulun historiaan. Opastuksen aikana kerrotaan muun muassa millaisia opetusvälineitä ennen vanhaan käytettiin, miten nykyajan kouluruokailu on saanut alkunsa, ja mitä oppiaineita siihen aikaan kouluissa opetettiin. Samalla pääse myös itse istumaan vanhoihin pulpetteihin nauttimaan vanhan luokkahuoneen tunnelmasta.

Koulumuseo Lagstad on avoinna tiistaisin klo 14-18 ja ryhmille avoinna sopimuksesta ti-pe klo 9-15

Opastusvaraukset viimeistään kaksi viikkoa aiemmin Talomuseo Glimsin numerosta p. 09 816 27337 tai kaupunginmuseo@espoo.fi. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti. Opastusmaksu 50 €.

Esteettömyys: Koulumuseon entisajan luokkahuone sijaitsee kotiseututalon yläkerrassa. Talossa ei ole hissiä.

 

Tutustu kansakoulumuistoihin verkossa

Muistoja kansakoulusta -aineistossa on tieto- ja kysymyskortteja, jotka nostavat kansakoulumuistoja mieleen ja herättävät keskustelua. Muistelu saa lisää potkua valokuvista, joissa on tuttuja esineitä. Aineiston ovat tuottaneet Eläkeliiton Elämää käsillä -hanke, Uudenmaan Muistiluotsi ja Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä. Aineistossa esiintyvät esineet ja kuvat ovat Koulumuseo Lagstadista sekä yksityisiltä keräilijöiltä.